8 gode råd til at skrive en motiveret ansøgning

Skal du igang med at skrive en motiveret ansøgning til drømmejobbet, men har du lidt svært ved at finde ud af, hvordan du helt skal gribe det an? Så læs med her – jeg kommer 8 gode råd til, hvordan du skriver en motiveret ansøgning. 

1. Sæt dig ind i den virksomhed, du gerne vil sende en ansøgning til. 

Du kan skrive nok så mange pæne ting om dig selv i din ansøgning, men det vigtigste er faktisk, at du sætter dig ind, hvad det er for en virksomhed, du søger hos. Hvad er deres værdier, hvordan er deres tone of voice og vigtigst af alt: Hvordan kan du bedst hjælpe dem?

2. Skriv kort og konkret. 

Der er ikke nogen, der gider læse en lang smørre om, hvem du er, og hvor du er vokset op henne. Gør den ikke alt for lang – helst bare en side eller to, og så vær så konkret, som du overhovedet kan være. Ingen længere forklaringer og historier. 

3. Skil dig ud!

Dem du søger hos, modtager helt sikkert et hav af ansøgninger, så prøv og se om du ikke kan skille dig lidt ud. Ellers kan du ende med at blive endnu én i rækken. 

4. Lav en catchy overskrift.

Som nævnt ovenover, så får virksomheder tit og ofte rigtig mange gode kandidater, derfor er det også vigtigt, at du fanger deres interrese fra første sætning. Skriv en lækker overskrift, som sparker benene væk under dem. Og så gør det faktisk heller ikke noget at være en smule kæk en gang imellem. 

5. Undgå gentagelser.

Vi kender det alle sammen. Vi har den her rigtig fede historie, vi bare gerne vil fortælle igen og igen. Men den går ikke i en motiveret ansøgning. Du må endelig ikke kede din modtager ved at gå i ring med de samme historier. Find heæe tiden på noget nyt. Og hvis du ikke kan det, ja så er det nok på tide, at du runder din ansøgning af. 

6. Vis noget selvtillid 

Misforstå mig ikke. Du skal selvfølgelig ikke være alt for kæphøj. Men det gør bestemt ingenting, at det skinner igennem i din ansøgning, at du har noget selvtillid. Det viser, at du tror på sig selv, og det viser, at du har noget power. 

7. Læs den igennem… og så igen!

Vi kan alle sammen være lidt hurtig på tasterne, så husk endeligt at læse din ansøgning igennem et par gange. Der er ikke noget værre end en ansøgning som er fyldt med stave- og tastefejl. 

8. Tro på dig selv! 

Det kan godt være, at det du går med den fornemmelse, at du ikke er kvalificeret nok. Men tro på dig selv, og vis hvem du er. Du får helt sikkert ikke jobbet, hvis ikke du søger det!

Læs meget mere om, hvad der er vigtigt at have med i en motiveret ansøgning hos Candeno. 

 

Skriv et svar