Sådan opretter du forsvarligt forsendelse

Pakker og forsendelser – her er den billigste og meste forsvarlige måde 

Fragt- og postmænd har travlt som aldrig før. Vi køber og sælger online i stor stil, og derfor er det vigtigt, når vi sender en pakke, at den er sendt forsvarligt. For det er træls at komme i den situation, at din pakke bliver sendt tilbage eller havner på et distributionscenter, fordi din pakke ikke er indpakket forsvarligt. Her er 5 tips til, hvordan du sender og modtager dine pakker på den mest forsvarlige måde. 

1. Indpakning

Hvad end du sender er det vigtigt, at din indpakning er forsvarlig. Altså både, at indholdet ikke beskadiges under fragten, men også, at din emballage kan holde til at blive fragten. Her er det vigtigt at tænke på, at din pakke ikke altid bliver behandlet forsvarligt under fragten. En løsning kan være at købe det emballage – altså kasser og konverlutter, som der sælges ved diverse postfirmaer.

Disse står altid til rådighed ved kassen. Dog kan dette blive dyrt i længden, og plastik er derfor et godt alternativ, dog knap så miljøvenligt. Du kan derfor bruge dine kæmpe indkøbsposer, skraldeposer, sække eller andet som emballage – nogen gange er det nødvendigt, at anvende flere, hvis der skulle ske at gå hul. Luk derfor til med tape – gerne meget, så du er sikker på, at posen ikke går op undervejs. Sender du noget, som nemt kan gå i stykker. 

2. Oplysninger

Når du sender en pakke er det altid vigtigt at dobbelttjekke de oplysninger, som skal være på pakken. De skal stemme overens med modtager og afsender – gør de ikke det kan det ske, at pakken bliver væk eller sendt tilbage til dig, og fragten er dermed forgæves. Det er vigtigt, at gemme disse oplysninger, hvis lignende skulle ske. 

3. Fragtfirma

Væld det fragtfirma, du har gode erfaringer med eller det, som du føler dig tryggest ved. Her er for eksempel DAO, GLS, Bring eller PostNord, som er de førende i Danmark. Disse kan hjælpe dig med fragt og forsendelse i Danmark. Tjek også gerne priserne, afhængigt af, hvad de skal fragte, da disse kan være meget varierende. 

4. Kvittering 

Når du har pakket og klargjort din emballage og afleveret din pakke ved fragtfirmaet, så bliver du spurgt, om du vil modtage en kvittering. Mange erfaringer siger, at man altid er mest sikret, når du har en kvittering. Derfor, takker du ja til denne kvittering, når du bliver spurgt – det skader i hver fald ikke. 

Skriv et svar