Få motion og frisk luft med havearbejde

Det kan være svært at nå få tid til at motionere ved siden af et fuldtidsarbejde og samtidig har en have, som også kræver din tid, men fortvivl ikke. Havearbejde er en glimrende kilde ikke alene til motion, men også til at få noget frisk luft.

At ligge på knæ og luge og slæbe poser med haveaffald, virker lige så godt som at tage en tur i fitness og efterfølgende har du ikke alene samme gode fornemmelse, men også en flot have. 

Undgå at få ondt i ryggen

Gardening kan være hårdt, især for ryggen. Det kan blandt andet løses ved at benytte sig af højbede, som er så høje at man ikke skal bukke sig langt ned for at luge.

Udover praktiske højbede er det en god ide at lave forskellige former for havearbejde og ikke kun en slags på en hel dag. Ved at skifte får kroppen tid til at hvile og det er ikke de samme muskler du bruger hele tiden. Det er også vigtigt at du ikke lægger for hårdt ud om foråret. Som sand haveentutiask kan det være svært at beherske sig, når det endelig er tid til at komme ud i haven efter en lang og kedelig vinter.

Planlæg dit havearbejde i løbet af vinteren

Når det i løbet af vinteren er umuligt at komme i haven, kan du i stedet bruge tiden på at planlægge sæsonen. Planlæg sæsonen så du både får den flotteste have, men også masser af motion og frisk luft uden at få ondt i ryggen og resten af kroppen. Brug tid på at gå dit værktøj igennem, så det er i bedst muligt stand til når sæsonen starter. Det er alt andet nemmere at lave havearbejde med det rigtige værktøj som ikke er sløvt eller gået i stykker. 

Samtidig kan du jo også stille og rolig begynde at bestillle frø og forspire. Ved at være i god tid, kan du sikre dig at du har de rigtige planter og blomster, som vil pynte i din have. Husk nu at du ikke har ubegrænset plads i haven og selvom der altid er plads til en mere, så er der ikke plads til flere hundrede planter.

Vinteren og det tidlige forår er også et godt tidspunkt at starte på at forspire. Især de planter som det tager lang tid at spire. Et godt eksempel er chili, som det ofte tager 6 uger før de spire og mange måneder før de begynder at bære blomster og frugter. 

Læs også Plej din have med beskæringsredskaber om Scandinavian-Gardening.dk hos herlighederne.dk.

Skriv et svar