Ideer til julehygge med familien

Julen er en af de sæsoner der bringer os danskere tættere sammen. År efter år falder mørket på og dagene bliver kolde, hvilket får os til at rykke sammen under tæppen med film, varm kakao, æbleskiver og god dansk julehygge.

Corona har dog gjort det en del sværere at både shoppe efter gaver, men også at samle hele familien – derfor har mange set sig nød til at holde julen med udelukkende den tætteste familie. Det kan være en smule svært lige at finde på julehyggeting til få mennesker, og derfor kommer denne artikel med tre gode måder du kan skrue op for julehyggen derhjemme på. 

Julefilmmarathon med familien

Er en stensikker klassisker der både sikrer dig massere af afslapningstimer foran fjernsynet og sikrer julehyggen. Filmmarathoner er, jul eller ej, en god måde både at få givet den gas i et køkken med snacks- og andet mad, og samtidigt hygge sammen med familien uden at det bliver stresset til sidst. 

Derudover findes der også bare en lang række film der næsten kun kan ses i julemånederne, film som alene hjemme, grinch, og selvfølgelig bossen og bumsen, der alle er juleklassiskere. 

Spilleaftener med lys

Spil er en fantastisk måde at hygge med familien på, da det både holder jer- og hjernen i gang, men også er en sjov aktivtet man kan lave sammen mange ad gangen – ikke så mange at det går over forsamlingsforbudet dog. Nu hvor pakkelegen højest sandsynligt er aflyst i år, er det godt at have andre alternativer.

Selvom ting som Monopoly regler varierer fra familie til familie og alle har én snydepels pr. familie, så er det stadig en hyggelig måde at bruge tiden indenfor med familien på. 

Julegaveshopping- og dekorering

Hvis der er én ting som de fleste mænd i huset ikke synes er specielt sjovt- eller hyggeligt, så er det selve julegaveshoppingen og dekoreringen af huset – det er til gengæld en god måde at bruge kvalitetstid med familien på, og derfor skal den selvfølgelig også nævnes. 

Et godt råd er at hvis man inkluderer sig selv i dekoreringen af huset, så har man også en chance for at kontrollere hvor meget pynt der egentligt kommer op – og det er jo altid en rar ting, når hele huset ikke er fuldstændig dækket til i stjerner, julenisser, og så videre. 

Sidste udvej, hvis du virkelig ikke er et dekoreringsmenneske er at tage tjansen ude i køkkenet med at skrælle kartofler. 

Skriv et svar