3 ting du skal opleve i Hamburg

Hvis du skal være turist i Hamburg, er der en lang række oplevelser og attraktioner, som tiltrækker mange turister til den populære storby. Herunder vil vi nævne 3 af de seværdigheder, som vi vil anbefale dig at opleve i Hamburg.

Gastwerk Hotel

Hotel Hamburg har et stort udvalg af stilfulde designhoteller og hippe vandrerhjem. Det enorme Gastwerk er centreret omkring et 120 år gammelt gasværk i rød mursten i Bahrenfeld i det vestlige Hamborg, og falder mellem de to med en afslappet og indbydende atmosfære, minimalistiske loftsrum og stærk industriel indretning af stålbjælker. De komfortable lædersofaer, den hyggelige bar og det marokkansk-inspirerede spa tilføjer varme og komfort. Ti minutters kørsel fra centrum er det lige ved et busstoppested og et par minutters gang fra Bahrenfeld station. Denne innovative hotelgruppe tilbyder også mange andre fashionable alternativer rundt omkring i byen. 

Miniature Wonderland

En af Hamborgs største overraskelser for turister, er verdens største modeljernbane. Stedet forfører alle med børn, der stirrer på alt lige fra brandbiler til damptoge, der suser forbi, teenagere, der snapper selfies med en baggrund af kasinoer fra Las Vegas eller de schweiziske alper, mens de voksne studerer Colosseum eller Peterskirken grundigt.

De største folkemængder samles rundt om en kopi af Hamborgs lufthavn, hvor der med få minutters mellemrum, lander en model af et fly i lufthavnen, der glider langs landingsbanen. Forvent ikke et hurtigt overstået besøg hos MIniature Wonderland – udstillingerne er spredt over et større områder og med 260.000 menneskelige figurer og massevis af bemærkelsesværdige bygninger og seværdigheder.

Hamborgs Kunstmuseer

Kunstmuseer, der indeholder fem store gallerier, er booket af to meget kontrasterende kunstinstitutioner. I den nordlige ende tæt på hovedbanegården, Hauptbahnhof Nord, er den ærværdige Kunsthalle, der huser en af ​​Europas største kunstsamlinger. I den sydlige ende ligger Deichtorhallen, to sale fra det nittende århundrede omdannet til udstillingssteder for samtidskunst og fotografering. Den originale Kunsthalle er en imponerende bygning fra 1847 med rød mursten, der netop har afsluttet en massiv 24 mio. euro, renovering.

Tilstødende er et moderne galleri af beton og glas, der udstiller kunstnere som Yves Klein, Warhol og Tracey Emin. Deichtorhallen ligger i skyggen af ​​Der Spiegels tårnhøje glaskontorer. Den nøgne, minimalistiske kunsthal indeholder avantgarde kunstnere som Sigmar Polke, Baselitz og Beuys, mens shows på Haus der Photographie spænder fra Martin Parr og Richard Avedon til Sarah Moon. Så det er bestemt også et besøg værd, hvis du er i Hamburg.