Øl entusiaster der ikke kun vil drikke øl

Øl fik et seriøst come-back for 15 år siden, da flere danske bryggerier poppede op til højre og venstre i det danske landskab. Specielt Fyn er blevet kendt på at være en Ø med mange ølspecialiteter, og hvor du kan se hvordan øllen bliver brygget og hvordan den smager. 

I gamle dage fandtes Pilsneren og Carlsberg og det var ligesom det, indtil øl entusiasterne viste os at øl kan smage af meget forskelligt og kan brygges på et utal af forskellige ting. 

Ølbryggerier findes overalt

Du kan nærmest ikke tage til en storby – eller en provinsby – og ikke finde det lokale bryggeri. Her vil du kunne få en rundvisning, høre om bryggeriets historie, hvordan det hele startede, hvilket udstyr de har og hvad de brygger øllen på – og selvfølgelig smage forskellige øltyper.Men hvad med selv at brygge en øl, derhjemme i garagen og få den til at smage af nøjagtig dét, du har lyst til?

Bliv din egen brygmester

Er du nysgerrig på at blive en brygmester og servere din egen øl næste gang I holder fest for familien eller vennerne? Så er der masser af hjælp at hente. Og du behøver ikke at have erfaring, dette er også for nybegyndere. 

Går du på nettet vil du kunne finde forskellige former for ’hjemmebryggerier’ som kan hjælpe dig i gang hjemme hos dig selv. Du bestiller og får leveret det du har brug for- flasker, kapsler, sukker, krydderier, gær, malt, hume – og rengøringsmidler. Dertil får du flere hundrede forskelllige opskrifter at vælge imellem, endda nogle af de opskrifter som mikrobryggerier bruger til daglig når de laver øl 

Bryganlæg

Men du har brug for noget udstyr og dette kan du også finde. Der findes for eksempel et bryganlæg, som er lavet i Danmark og som er det mest solgte i landet, det er et godt sted at starte. Den øl du kommer til at brygge på dit bryganlæg er super effektivt og resultatet bliver rigtig godt og du vil være i stand til at gære under tryk og når øllen er klar kan den hældes på øldåser, hvor nemt er det ikke lige?

Og bare rolig, der findes videovejledninger, som du kan se om og om igen og hvor tingene sker i dit eget tempo. Måske er dette en lille aktivitetet, som du kan foreslå vennekredsen at blive en del af og så I sammen har noget at gå op i og måske konkurrere omkring.