Det er muligt at låne trods RKI registrering

At stå registreret i RKI betyder normalt at det er svært at låne penge og det er meget få banker, der vil have dig som kunde og noget så almindeligt som at få et dankort kan være svært. Nogle online banker tilbyder dig at du kan bedste kviklån registering, men de vil kræve meget høje renter og vil have skrappe lånekrav for de acceptere at låne dit penge. Hvis du overvejer at låne penge, selvom du står i RKI, er det vigtigt at du har fuldstændig styr over din økonomi og du overholder dine nuværende låneaftaler. Har du på nuværende tidspunkt svært ved at overholde dine aftaler, bør du ikke tage et nyt lån, med mindre at det betyder at du kan betale mange små lån af og du derfor ender med at have færre udgifter samlet set. Det er ofte billigere at have et stort lån end mange små. 

Læg et budget

Hvis du føler at du har styr på din økonomi, bør du starte med at finde ud af hvad du har af indtægter og udgifter og lægge et budget. Det giver dig et overblik og muligheden for at finde ud af hvad du kan betale tilbage hver måned. Er det muligt at betale lånet af på få måneder bør du gøre det på grund af de høje renteomkostninger men ellers bør du efterlade rum i dit budget til uforudset omkostninger men også til lidt sjov i ny og næ. De fleste mennesker kan ikke overholde et så stramt budget, der ikke har mulighed for at mødes med venner i lang tid og det er urealistisk at lægge et budget, der ikke har plads til sjov.

Ansøg flere banker om lån

Når du har fundet ud af hvad du kan betale hver måned, bør du ansøge så mange lån som muligt. Dermed kan du finde af lånene, der er det bedste og billigste tiltrods for at du står i RKI. Det er stadig ÅOP, rentesatsen og betalingsbetingelserne du skal være opmærksom på. Især om det er muligt at betale lånet af før tid. Det er vigtigt at få muligheden for at betale lånet tilbage før tid, hvis du skulle have penge i overskud.