Få et sundere indeklima i din virksomhed med aktivt kulfilter

Dette er sponsoreret indhold

Hvis du gerne vil skabe et sundere indeklima i din virksomhed, så er et ventilationsanlæg med aktiv kulfilter en overvejelse værd. Aktive kulfiltre kan bruges i både udsugningsanlæg, recirkuleringsanlæg, airconditionanlæg og ventilationsanlæg. Derudover er aktive kulfiltre gode i virksomheder, hvor der kan være ubehagelige lugte, da de hjælper til at fjerne sundhedsskadelige stoffer i luften. Eksempelvis kan de fjerne kviksølvsdampe, svovldioxid og svovlbrinte, hvorfor de er gode i virksomheder som slagterier, laboratorier eller restaurationskøkkener.

Hvad er aktivt kul?

Aktivt kul er et naturprodukt, som er lavet af enten træ, kul eller kokosnødder. Det er et såkaldt adsorptionsmiddel, som kan binde upolære molekyler. Aktivt kul kan anvendes til mange rensningsopgaver.

Når aktivt kul fremstilles kan adsorptionsevnen blive mere specifik, hvis overfladen udsættes for iltning og imprægnering.

Der findes mange forskellige typer af aktivt kul. Blandt andet findes der kulmåtte i PPI skum, kompaktfiltre med aktivt kul og kulpatroner i flere størrelser. De forskellige typer kan bruges til forskellige formål. Er du i tvivl om hvilke aktive kulfiltre, som du skal vælge, så kan du altid finde rådgivning og hjælp hos forhandlere af aktive kulfiltre.

Fordelene ved aktivt kulfilter

Hvis der er chance for fremkomst af gasarter og giftstoffer i din virksomhed, så er aktive kulfiltre gode til at absorbere disse. Derudover kan de også absorbere diverse dampe, samt organiske opløsningsmidler. så der er faktisk rigtig mange fordele ved dette.

Hvis din virksomhed er beliggende i nærheden af landbrug eller andre virksomheder med store skorstene, så kan du også erhverve dig de såkaldte inline-filtre, som er en særlig type af aktive kulfiltre, der kan fjerne lugtgener fra blandt andet skorstene, brændeovne og gylle. Inline-filtre kan både bruges i ventilationsanlæg og de kan bruges, hvor de bruges alene.

Et gram aktivt kul kan rense op til 1000 kvadratmeter, hvilket gør, at aktive kulfiltre er enormt effektive. Dette er især en fordel, hvis de skal bruges i store industrier med store haller, hvor luften kan blive lidt tung.

Hvor ofte skal de udskiftes?

Aktive kulfiltre kan ikke rengøres, og de bør derfor udskiftes, når de er meget snavset eller misfarvede. Hvis man bruger aktive kulfiltre i en emhætte i et køkken, så er en god tommelfingerregel, at de skal udskiftes en gang hver anden eller tredje måned. Bliver de aktive kulfiltre ikke udskiftet, når de snavsede eller tilstoppede, mister de deres ydeevne, så de ikke renser luften, så godt som de burde.