Gode råd til hvordan du ændre din madvaner til det bedre

Mange af os kunne godt tænke os at tabe et par kg eller flere. Det sker ofte via en kombination af ændring af madvaner og mere motion. Herunder kommer et par gode ideet til hvordan du med få ændringer kan spise betydelig sundere og også tabe dig i processen uden at ændre dagligdagen voldsomt.

Spis bedre men mindre

Uanset om det drejer sig om chokolade, slik, chips, kød, alkohol eller frugt så gør det til en vane at købe en bedre kvalitet og spis mindre. Det er min klare overbevisning at årsagen til at vi i dag bliver tykkere og tykkere er at vi spiser for meget i en alt for dårlig kvalitet, fordi maden bare ikke smager af noget. Så for at få dækket vores behov spiser vi langt mere end vi egentlig har brug for. Chokolade er et rigtig godt eksempel. Et godt stykke chokolade dækker lynhurtigt trangen til chokolade. Du behøver kun 2-3 stykker. Det svarer til omkring 30 gram, hvor hvis du tager den billige på tilbud spiser du lynhurtigt 250 gram. Det samme gælder kød. Gør det til vane at købe en bedre kvalitet, hvor du har fokus på smag i stedet for mængde. Udskift dine tallerkner hvis det er, til nogle der er mindre så det ikke ser ud som om maden ligger og råber til hinanden. Du vil stadig blive mæt og maden vil have smagt meget bedre. 

Vælg de lette løsninger

I dag har mange af os ikke tid til at stå i køkkenet i timer hverdag men det har mange af supermarkederne mange gode løsninger for. Der er salat der er skåret, kartofler der er vasket og mange andre gode løsninger. Gør brug af dem. De er ikke mindre sunde blot fordi de allerede er forberedt i butikken. 

Planlæg

En anden årsag til at vi mange gange kommer til at spise usundt er at vi ikke har planlagt ugen i godt tid. Er du seriøs med din slankekur, så sæt tid af til at planlægge ugen. Lav mad til 2 dage så i ikke ender ud i dyre og fedende hovsaløsninger. Skær frugt og grønt til snack og til den næste dags madpakker på samme tid. Du kan også  skære frugt og grønt til en god og mættende smoothie, som lynhurtigt kan laves om morgenen og evt. tages med på arbejde. Læs hos slanke-kuren.dk