Brug mere tid på gastronomi og gastronomisk udfoldelse

Gastronomiens historie 

Gastronomi handler ifølge Gyldendals Leksikon om »kunsten at spise og drikke godt«. Gastronomi referer til læren om en højere kogekunst, hvor madlavningens betydning går fra at være et håndværk til en kunst i harmoniske og æstetiske måltider. Den danske forfatter Mogens Brandt forsøgte at fremme kendskabet til især fransk gastronomi i 1960\’erne, hvor den danske kogekunst var standardiseret, simpel og uinspirerende. Ordet gastronomi kommer af græske gastro (mave) og -nomi (fag, kyndig, videnskab).

Gastronomi involverer at opdage, smage, opleve, forske, forstå og skrive om madtilberedning og de sensoriske egenskaber ved den menneskelige ernæring som helhed. Den undersøger også, hvordan ernæring spiler ind i den bredere kultur. Det biologiske og kemiske grundlag for madlavning er blevet kendt som molekylær gastronomi, mens gastronomi dækker en meget bredere, tværfaglig grund.

Gastronomi, og det at udfolde sig gastronomisk, fylder mere og mere i det almindelige danske hjem, og kan være en sjov interesse eller hobby at dyrke for de fleste, store som små.  Desuden er det vidst de færeste, der ikke påskønner et godt og vel forberedt måltid. 

Udforsk gastronomien i hjemmet

Det smarte ved at dyrke interessen for gastronomi i hjemmet er at du har mulighed for at eksperimentere og udvikle stærke kompetencer, som er enormt brugbare i hverdagen. At kunne lave gode og interessante måltider til hverdag er fordelagtigt i de fleste sammenhænge, såsom når der kommer gæster på besøg eller for familien i hverdagen, der uden tvivl vil påskønne kokkens interesse og evner. 

Hjemmet er et godt sted at starte, når du ønsker at dykke ned i maden og dens mange kulturer, og at blive klogere på emnet. Det behøver nemlig ikke at være dyrt og du har mulighed for at give dig god tid til at lære køkkenkunsten at kende.

Prøv nye retter fra gode restauranter

Selvom du har mulighed for at lave en masse spændende retter derhjemme, er noget mad næsten umuligt at lave i dit eget køkken eller som bare er lækrere på en restaurant. Derfor kan det være en god idé at kombinere restaurantbesøg med hjemmelavet mad, når du dyrker din gastronomiske interesse. Det at tage på en god restaurant og prøve nye, lækre og spændende retter, kan i høj grad være med til at skabe oplevelser, der ellers er svære at skabe i hjemmet. Det er derfor helt i orden, at al madlavning ikke behøver at foregå i hjemmet. Professionelle kokke kan skabe fantastiske gastronomiske oplevelser, som du sjældent vil glemme.

https://www.gastrofun.dk/artikel/styrk-din-interesse-gastronomi