Boligsalg uden mælger? Sådan gør du

I nyere tid, højest sandsynligvis takket været internettet, vælger flere og flere danskere at sælge deres bolig uden hjælp fra en etableret ejendomsmægler. Populariteten af det såkaldte selvsalg er støt stigende og fordelene er da heller ikke til hverken at overse eller kimse af – du kan potentielt set tjene virkelig mange penge ved at fravælge din lokale ejendomsmægler. 

Derudover har det aldrig været nemmere at sælge boligen selv, da private kan få både rådgivning og hjælp på diverse portaler og samtidigt annoncere for boligen online.

Der er dog et par ting du bør gøre dig tanker om, før du vælger at sælge. Der findes et par mulighede

Selvsalg eller mægler?

Hvis du betaler ejendommægleren for at sælge din bolig er du 110% ude over at skulle forholde dig til salget, du skal bare møde op, hilse på sælgeren og komme igen når skidtet er ude af dine hænder – det er en meget nem måde at afsætte sit hus på, hvis du ikke er interesseret i at stå med hele opgaven selv. 

Det ejendommæglere gør er at de fremviser den, bruger sit netværk til at afsætte bolig og annocere for den online og de gør rent og gør den anstændig – tager billeder og sådan.

Foretager du boligsalget uden at kontakte mægleren, så skal du selv stå for at vise din bolig frem for købere, som er interesserede i at kigge nærmere på din bolig, det betyder også at du selv står for billeder og så videre. Ved selv at stå for at aftale med de interesserede købere, hvornår det er passende, at boligen bliver vist frem, er du også sikret at du ikke lige pludselig kommer hjem til et åbent hus.

En anden ting der er med boligsalg uden mægler er at du selv kan få lov til at fortælle nogle af de fantastiske historier du har haft i boligen – noget en mægler ikke kan efterligne. For mange er følelsesmæssige salgspointer ret effektive, og dem har du garanteret rigeligt af i dit gamle hus.

Selvsalg – med en allieret

Hvis du får solgt din bolig uden at have en mægler inden over så er du allerede garanteret en større del af kagen der! Nu kommer det svære dog – købsaftalen. Her vil jeg i høj grad anbefale at du tager kontakt til et advokatkontor der har erfaring med selvsalg bolig og som kan hjælpe og rådgive dig bedst – det er alle pengene værd at lave købsaftalen rigtigt første gang.