Hvordan du forebygger coronasmitte

Det er efterhånden de færreste mennesker, der ikke har hørt om Coronavirussen. Coronavirussen betegnes som en influenza lignende virus, som i mere videnskabelige termer kaldes COVID-19. Corona har mange fællestræk med tidligere epidemier som SARS og Mellemøst-virussen (også kaldet MERS).

Symptomer

Hvis du går og tror at du måske har COVID-19, så bør du selvfølgelig få det tjekket, men du bør ikke panikke. Coronavirussen minder nemlig meget om en ganske normal omgang influenza. Coronavirussen er en infektion i luftvejene der i værste fald kan give høj feber og stoppe din næse, bihuler, lunger og bronkier til. 

Grunden til at COVID-19 er så farlig som den er, er fordi der ikke er nogen kur mod den endnu. Derfor kan det være enormt farligt hvis man i forvejen er svag eller syg og den sætter sig i lungeren og udvikler en lungebetændelse – så kan man nemlig ikke komme af med den igen. 

Forebyggelse – det kan du selv gøre

Corona-virus er lige som så mange andre epidemier der har været igennem tiden, et spørgsmål om sundt fornuft. Hvis du i forvejen har et svækket immunforsvar eller som regel plejer at være den første der bliver syg af alle dine venner, så bør du nok aktivt tage forbehold for COVID-19, bare for din egen sikkerheds skyld. 

Hvis du derimod aldig mener at blive syg, og faktisk har et rigtig godt immunforsvar (og ingen andre kroniske problemer) så bør du ikke være nervøs. COVID-19 dødsfald er udelukkende set ved ældre og svage mennesker der i forvejen har bakset med immunforsvaret. 

Måder du kan forebygge på:

  • Vask dine hænder lidt tiere
    Ordenlig personlig hygiejne er en af de vigtigste våben mod smitte blandt mennesker. Hvis alle mennesker havde en god personlig hygiejne, ville virusser som netop COVID-19 have svært ved at sprede sig og overleve længe.Giv den derfor lige et ekstra nøk i denne tid, når det kommer til at huske at vaske hænder.
  • Spis sundt og tænk på immunforsvaret
    Mange mennesker der bliver ramt har i forvejen gået og været lidt småsyge. Du kan undgå overhovedet at blive småsyg i første omgang hvis du tænker på din krop og det du putter i den. Hvis du husker at få rigeligt med vitaminer, te og honning og så videre, så mindsker du din chance for at blive syg i første omgang.

Coronavirus er noget du bekæmper med din sunde fornuft.