Hvornår bør man tage et lån?

Hvis du aldrig rigtigt har lånt penge før, altså udover af venner og familie, og du går og overvejer at tage et lån for lige at få styr på økonomien ige eller komme rigtigt i gang med studiet så forstår jeg dig godt – det er intet mindre end forfærdeligt, ikke at føle at man har råd til noget som helst. 

Man kunne godt forestille sig at for mange unge på SU, der simpelthen nægter at tage et lån (eller et arbejde) for at lige øge levestandarden, at de sidder derhjemme i skæret fra et sterinlys og spiser pastaskruer med luftdressing ovenpå – ikke just en situation som du har lyst til at ende op i selv. 

Derfor går du, som vi slog fast tidligere, og overvejer at optage et lån – om det er et SU lån, kvik lån eller et \’lån lån\’ er sådan set underordnet – bundlinjen er at du er ude på at gældsætte dig selv og du bør læse de to overvejelser om det herunder

Kan du arbejde dig ud af det?

Hvis du overvejer at optage lånet, men har rigeligt tid på dine hænder til både at følge med i et par serier på netflix, træne dagligt og få kaffe med dine venner, så er det helt ærlige råd herfra nok at du bør prioritere din tid og få et arbejde.

Fremtidige dig vil være træt af at skulle gå rundt og afbetale på din dovenskab fra din studietid. Hvis ikke tid er noget du har specielt meget af fordi du er så begravet i enten dit studie eller det arbejde du selvfølgelig har i forvejen, så kunne du med fordel kigge på hvor størstedelen af pengene i din økonomi ryger hen – hvis det er efter price light og cola, så kender du vidst godt rådet.

Hvad ville fremtidige dig sige?

Dette er en trick (lige ud af gemmebogen) som altid har virket for mig. Hvis du er i færd med at bruge penge du ikke bør, eller penge du heller ikke har – eller begge, så spørg lige dig selv om hvad fremtidige dig egentligt ville sige til det. Måske du godt selv kan se at det ikke nytter noget at gældsætte dig selv hvis ikke du har en meget god grund til det.

Gæld – gode grunde

Depositum til den nye lejlighed, den bil du bruger til at pendle til og fra din skole, mad og drikke og så videre. Hvis du er blevet lidt mere interesseret kan du læse mere på Kviklån online

Sponsoreret af:

speak.globalKrizo.ioAdasense.dkAgenci.dkAalandcafe.dkHolgerkjensen.dkDealhaus.dkSkovbohjort.dkPhelix.dkDukeofdenmark.dkJsprofilm.dkYummiiyummii.dkWebrush.dk