Bryg din egen øl med et startskit

De fleste danskere er glade for øl og har taget de mange nye microbryggerier og deres specialøl til sig med begejstring. Mange har også fået lyst til selv at kaste sig ud og prøve om de kan gøre kunsten efter og måske endda opfinde en hel ny variant. Det er en sjov hobby man kan have selv eller man kan gå sammen med andre og hygge sig. Det er oplagt at kombinere det med nogle hyggelige dage og gode middage sammen med ligesindede, hvor de forskellige øl skal smages og bedømmes. Husk at tage notater undervejs.

Køb et startskit

Ølbrygning behøver ikke være kompliceret at komme i gang med. De fleste steder, der sælger ingredienser til ølbrygning har et startskit, der gør det nemt og overkommeligt at komme igang. Det kan altid senere udskiftes til noget bedre, når man har fundet ud af at det er sjovt og man har lært det allermest nødvendige. Som udgangspunkt er der kun 4 ingredienser i en øl. Vand, humle, malt og gær. Derudover skal du også have et ølanlæg, hvor du kan brygge øllet.

Når man har lært at lave en basis øl, ala dem man kan få i supermarkedet, kan man begynde at eksperimentere med nye og anderledes ingredienser og krydderier. Du kan få råd og vejledning af butikkens medarbejdere, men der findes også godt med materiale, der kan hjælpe dig at lære mere. Der er et godt udbud af bøger om ølbrygning og der findes også mange gratis videoer. 

Og så kan man jo prøve sig frem og smage sig frem til, hvilken form for øl man bedst kan lide.

Ølkursus

En anderledes, men hyggelig måde at lære at lave øl på, er at tage på ølkursus. Det er muligt at tage på et begynderkursus og husk at hive dine venner med. Det er en hyggelig eftermiddag og aften, der kombineres med lidt godt at spise og du får som regel den øl med, som du har brygget så husk at tænke over hvordan i kommer hjem. Når du har fået styr på din basis øl, er det muligt at tage et mere avanceret kursus, hvor du lære mere. F.eks. om hvordan du med malten kan lave en mørk øl.