Botox er populært som aldrig før

Er rynkerne så småt begyndt at titte frem, og synes du, at mundvigene så småt er begyndt at hænge den forkerte vej? Botox er for mange blevet en populær mulighed for at rette op på alderens synlige tegn. Læs med her for at blive klogere på, hvad botox er, og hvad der er værd at vide om vidundermidlet.

Botox – kosmetisk behandling

Plastikkirurgi er populær som aldrig før. Flere og flere kvinder og mænd ligger gerne krop til den populære behandling.

Botox er i dag det mest brugte middel af kosmetiske behandlinger. En behandling varer mellem 4-6 måneder, hvor man desværre igen skal lægge sig under “kniven” til endnu en botoxbehandling. 

Botox er heller ikke en billig behandling, og de fleste skønhedsbehandlinger starter på omkring 2000 kr. Alt afhængig af det område på kroppen man gerne vil rette op på. 

Hvad er det lige at botox kan?

I 1897 opfandt Justinus Kerner botox. Botox er en nervegift, som har den specielle evne at lamme musklerne. Op gennem 1900-tallet fandt man ud af, at midlet kunne bruges til behandling af muskelspasmer. 

Idéen med at bruge botox til kosmetiske behandlinger, opstod i 1980érne, da en kvinde opdagede, at midlet virkede udglattende på hendes panderynker. Præparatet blev sidenhen i 1989 godkendt til kosmetiske behandlinger. 

I dag er det et af de mest anvendte præparater til bekæmpelse af blandt andet rynker, læbeforstørrelse og nedadvendte mundvige. 

En botox behandling er et lille og simpelt indgreb i huden. Med en nål sprøjtes der en lille mængde botox ind i musklen, som derved lammes. Det er vigtigt ikke at røre, ved det behandlede område lige efter indgrebet. Berøringen vil få botoxén til at flytte sig hen til et utilsigtet område. Derved opnås, det forventede resultat ikke. 

Effekten af botox behandlingen begynder dog først at virke omkring to til tre uger efter indgrebet. Det er derfor en god idé at væbne sig med tålmodighed og ikke have en forventning om den helt store forandring, når man træder ud af skønhedsklinikken.

Læs mere om hvordan Botox bruges på skønhedsklinikkerne her.

Kan der opstå bivirkninger ved botoxbehandlinger?

At få sprøjtet gift ind i ansigtet eller andre steder på kroppen, er ikke rart at tænke på. Men den mængde en kirurg sprøjter ind i din hud, er i så små mængder, at det ikke gør noget for hverken krop eller muskler. 

Skulle der opstå bivirkninger, opstår de først, hvis botoxén bliver sprøjtet det forkerte sted hen. Eller hvis du får for meget botox i på en og samme gang.  Det sker dog sjældent at botox behandlinger går galt. Alligevel bør du altid vælge en erfaren og autoriseret behandler, som er vant til at udføre det lille indgreb.