Kryptovaluta som betalingsmiddel – Er det vejen frem?

Der har været meget snak omkring fremtiden for kryptovaluta og om de nogensinde kommer til at blive brugt som betalingsmiddel eller om det udelukkende kommer til at blive brugt som investeringsvaluta som bliver folk køber for at investere i. Bitcoin er jo lavet som en handelsvaluta men folk har primært købt den for at investere i den på både kort sigt og langt sigt.

Men lad os kigge på hvad kryptovaluta er og hvad fordelene er ved at bruge kryptovaluta som betalingsmiddel.

Kryptovaluta som betalingsmiddel

Kryptovaluta blev skabt som et betalingsmiddel, men er i stedet blevet brugt som en investering i stedet for at et betalingsmiddel. Det har betydet at mange virksomheder, butikker og lignende ikke har turde at tage dem til sig, efter bitcoins store fald tilbage i 2017, hvor den faldt i værdi ret voldsomt. Det betyder nemlig at deres betalinger falder i værdi uden at de kan gøre noget som helst. Det betyder at der er en stor usikkerhed omkring dem som valuta.

Investering i kryptovaluta

Kryptovaluta er blevet mere kendt som en investering i en kryptovaluta end som det de blev skabte til, nemlig betalinger på tværs af lande og kontinenter. Invester i kryptovaluta hvis du tror at de i fremtiden bliver et betalingsmiddel, eller forbliver en investeringsmulighed. Her kan du eksempelvis investere i kryptovalutaen Bitcoin, Ripple eller nogle af de andre populære kryptos der findes på markedet i dag. Ripple er designet til at skabe betalinger til virksomheder og er skabt af en virksomhed og er dermed de centraliserede hvor andre kryptovalutaer er decentraliserede og ikke styrede af nogen stater eller lignende.

invester i kryptovaluta

Konklusion

Det vi kan konkludere er at der er en meget stor usikkerhed i præcist hvad kryptovaluta bliver brugt til i fremtiden, men der er stor sandsynlighed for at de bliver en del af fremtiden på den ene eller den anden måde. Og hvis du er blevet mere nysgerrig på hvor du kan investere i de forskellige kryptovalutaer, så er eToro en af de mest populære platforme. Du kan læse en anmeldelse af eToro på stabilokonomi.dk her