VPN – Sådan får du en sikker og skjult IP adresse

Står du overfor at du er begyndt at bekymre dig om dine oplysninger rundt omkring på nettet er sikre nok, så kan det være at du skulle overveje en VPN tjeneste, som kan hjælpe dig med at holde dine personlige oplysninger skjult for alle andre.

Det er blevet mere og mere normalt at have en VPN tjeneste både på privat adressen, men også i virksomheden, hvilket har gjort at selv mindre virksomheder som bryggerier begynder at gå op i sikkert internet til deres medarbejdere. Men uanset om du er en privatperson eller en virksomhed, så er der mange fordele ved at bruge VPN, som meget få mennesker kender til, fordi det er et lidt mere teknisk begreb, som i realiteten ikke er så teknisk igen.

Så lad os kigge nærmere på hvad VPN er og hvilke fordel der følger med ved at bruge VPN.

Hvad er VPN?

VPN er et virtuelt privat netværk, som i realiteten består af en tjeneste hvor alle dine besøg på internettet bliver skjult for alle andre, da din internet forbindelse bliver dirigeret igennem anden server, som kommer fra din VPN tjeneste. Det betyder at du køber en VPN tjeneste, som har en masse forskellige servere til rådighed. Når du så skal logge på internettet og besøge en hjemmeside, så vil det ligne at din ip adresse er denne servers ip adresse, hvilket sikre at du vil forbive fuldstændi anonym på internettet.

For at få VPN, så skal du blot:

  1. Finde den VPN du gerne vil købe. Du kan se en oversigt over den bedste VPN tjeneste her: https://vpn-zone.dk/bedste-vpn-i-danmark/ som har samlet de bedste tjenester.
  2. Downloade deres software.
  3. Klikke på en af deres servere
  4. Du er nu fuldstændig og succesfuldt anonym på internettet.

Hvad er fordelen ved VPN?

Det giver dig en masse fordele at bruge VPN, som eksempelvis at dine private oplysninger ikke er tilgængelige for alle. Normalt så vil dine personlige oplysninger være tilgængelige for den hjemmeside du besøger, hvilket du undgår med VPN.

Et eksempel:

Du er på jagt efter en ølsamling i tyskland. Du søger lidt rundt på nettet, og bliver distreheret af en reklame på en af de sider du besøger, som efter sigende skulle give dig et ekstraordinært godt tilbud. Når du lander på siden, så vil ejeren af denne hjemmeside normalt kunne se dine oplysninger som f.eks. hvem du er, hvor du bor og mange andre private oplysninger. Men med en VPN, så vil alle oplysninger denne website ejer modtager i stedet være fra din VPN tjeneste’s server, hvilket gør dig som person og virksomhed 100% anonym på internettet.

En anden fordel der medfølger når man bruger VPN, er at du også kan få mulighed for at se streaming tjenester i udlandet som kommer fra Danmark. Du kan se viaplay i udlandet fordi du kan på din ferie logge ind på en dansk server, og få det til at ligne du er i Danmark, da du normalt ville være geografisk blokerede.